Contact a diamond consultant

Contact
a diamond consultant

Our award winning diamond consultants help you select the best diamond jewellery for any budget.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Uncategorized

Royal Coster Diamonds’ Nijntje (Nederlands)

January 23, 2018/ BY Coster Diamonds

Nijntje is een klein meisjeskonijn uit de bekende boekenserie getekend en geschreven door Dick Bruna (overleden in 2017). De naam nijntje is een afkorting van ‘konijntje’ en is gecreëerd in 1955. Dick Bruna bedacht het toen hij zijn eenjarige zoon een verhaal vertelde over het kleine konijn dat zij die dag eerder in de duinen zagen. Nijntje is getekend in een grafische stijl met minimalistische dikke zwarte lijnen. Bruna koos ervoor om enkelzwart, wit, de primaire kleuren (rood, geel en blauw), groen en oranje te gebruiken. Het konijntje is direct herkenbaar – en immens populair – door haar heldere en intense simplistische kleuren.

Een Nederlands Eerbetoon

Royal Coster Diamonds’ nijntje is ontworpen door de erkende artiest Fabrice Hünd. Zijn mozaïeken beeld is een eerbetoon aan de heer Dick Bruna en aan de rijke Nederlandse geschiedenis. Zowel het Nederlandse konijntje als Amsterdamse diamanten zijn wereldwijd beroemd. Dit laatste is ook waarom Amsterdam ook wel ‘the City of Diamonds’ wordt genoemd. Dit sprankelende mozaïeken beeld is daarom een prachtige weerspiegeling van een Nederlands Eerbetoon. Met het gebruik van het trademark ‘nijntje’, is Royal Coster Diamonds officiële sponsor geworden van Unicef. Wij zijn erg trots om onderdeel uit te maken van een organisatie die zich inzet voor kinderen wereldwijd. 

Mosaic miffy at Royal Coster Diamonds

Win een diamant

Wat is er leuker dan een foto maken van jezelf met een bekend Amsterdams herkenningspunt? Een foto maken van jezelf met een bekend herkenningspunt en direct een diamant winnen natuurlijk! Iedere maand geven wij een diamant weg aan een gelukkige fotograaf die een foto van zichzelf maakt met onze nijntje. Het enige wat je hoeft te doen is een foto te maken, deze op Instagram posten met de hashtag #royalmiffy en @RoyalCosterDiamonds te volgen op Instagram. Aan het eind van iedere maand, maken wij de winnaar bekend van die maand. Ben jij de volgende die een echte Royal Coster Diamonds diamant bezit?

follow us on instagram

No comments

Royal Coster Diamonds